A kikapcsolódás titka, avagy jakuzzi és forró tea

***vendégposzt***

A folyton rohanó világban mindenki vágyik egy kis kikapcsolódásra. Talán nem tudunk hétvégenként wellness hotelekbe járni, azonban egy saját jakuzzi beszerzése megkönnyíti a helyzetet.

A medence elhelyezésénél dönthetünk arról, hogy a lakáson belül, vagy inkább a kertben szeretnénk lerakni, bár a legtöbben talán a fürdőszobába, esetleg egy erre kiépített helyiségbe teszik, emellett gyakran találkozni vele a teraszokon is.

A jakuzzi meleg vize hamar oldja a feszültséget, a sugárban kifújt levegő masszírozza a testet. Általában 36 és 38 fok között szokták beállítani a hőmérsékletet, azonban télen lehet akár 40 fokos is.

A jó relaxálás lépései a következők:

  • Készítsük ki a törülközőt későbbre.
  • Helyezzünk egy bögre forró teát a közelbe.
  • Zuhanyozzunk le.
  • Üljünk be a jakuzziba.
  • Élvezzük a meleg víz és a tea együttes erejét.

A forró fürdőzés enyhítheti a különböző izom- és ízületi fájdalmakat, elősegíti az alvást. Ezen felül kiegészíthetjük még olyan gyógyteákkal, amelyek ugyan ezeket a problémákat célozzák. A kellemesen bugyborékoló víz, és a kedvenc teánk harmonikus összhangot képeznek.

Delicate waves Free Photo
fotó: pressfoto – www.freepik.com

Kiknek való?

Érdemes figyelembe venni, hogy kisgyerekek csak rövid ideig tartózkodhatnak a vízben, és mindig szülői felügyelettel.

Terheseknek szintén nem javasolt a használata, ha mégis, akkor azt rövid ideig tegyék, és utána azonnal szabaduljanak meg a nedves fürdőruháktól.

Ha valamilyen betegséggel küzdünk, akkor először mindig konzultáljunk a háziorvossal, hiszen fő a biztonság.

A megfelelő kikapcsolódáshoz tehetünk be kellemes zenét is. Érdemes rövid szüneteket tartani a fürdés közben, hogy a folytonos meleg ne terhelje túl a szervezetünket.

Ez a medencézés az év bármely napján művelhető, bármikor kiülhetünk még a hóesésben is. A bögre forró tea hűséges kísérőnk lesz a hideg éjszakákon, de ugyanúgy élhetünk vele a melegben is. Ráadásul bármikor elvonulhatunk egyedül, vagy meghitt perceket tölthetünk el a szeretteinkkel.

***vendégposzt***

*** Hogy tetszett, amit olvastál? Írj hozzászólást 🙂
*** Szeretnéd megkapni a teás infókat, híreket és érdekességeket a postaládádba? Igen, szeretném!

Olvasd el ezeket is:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük