Flying Bird teaház: mese a tea mennyországról Budapesten

Valamit tudhat ez a tea kedvenc… Háttérben egy fantasztikus vörös tea. (fotó: szeretlekTEA)

Tudtam mindent előre: láttam a facebook oldalon a filozófikusabb bejegyzéseket, láttam a webshopot az óriási és profi szálas tea választékkal. Láttam az eseményeiket: itt bizony több szinten is lehet a teázásról tanulni, a teázást megtapasztalni. Láttam, hogy az autentikus keleti teázók között nekik van a legnagyobb honlap forgalmuk itthon. Olvastam Anna régi blogját, ami a tea iránt komolyabban érdeklődőknek íródott – tudtam, hogy Anna és Peti a teázó arcai.

Fel voltam tehát készülve a legjobbra. Aztán végre eljutottam meglátogatni őket.

Beléptem és elámultam.

Faltól falig, padlótól plafonig tea és teás kellékek. Szó szerint. Én amúgy szeretem a rendet, de ez itt az imádnivaló és lenyűgöző össze-vissza-gazdagság helye. Mint Dagobert bácsi kamrája: a kincsek halmokban hevernek és nem tudjuk levenni róla a szemünket.

Ez itt egy tea mennyország!

Végül sikerül elrebegnem Petinek, hogy milyen típusú teát is szeretnék inni. Illatok, színek, helyek következnek – szagolok, lelkendezek, Peti magyaráz. Aztán észbe kapok, és igyekszem gyorsan dönteni. Mert minél több a kitűnő választási lehetőség, annál bénítóbb, hogy választani kell.

Általában nem szokott aggasztani a lehetőségek tárháza, hiszen valójában nem is kell választani. Csak ki kell várni, mire jut idő mindent sorra venni… De azért itt eszembe jutott, hogy jesszus, egy élet nem elég ennyiféle teát megismerni, végigkóstolni… típusok, származási helyek, évjáratok…

Erre persze ellenpélda ott helyben Peti és Anna, akiknek a fejében és az ízlelő bimbóiban benne van minden.

A Múzeumok Éjszakáján jól fogalmaztak: ez egy “tea iránt érdeklődőknek szánt izgalmas felfedezőhely”.

Közben belépett a teaházba egy újabb vevő. Puer teát szeretett volna vásárolni a testvérének ajándékba – gyorsan kiderült, hogy egyikük sem ivott még sosem. Csak hallották, hogy emésztést javító hatása van.

A pult mögé most Anna penderül: a halk és kedves kiszolgálás alapvető. Ugyanolyan figyelmes, teaillatban-fürdős, beszélgetős segítséget talál itt ő is, aki talán még életében nem ivott szálas teát. Valahol el kell kezdeni.

El kell kezdeni!! S a Fyling Bird-ben elkezdeni és folytatni is lehet.

Teaszoba, Flying Bird. Egyszerű, letisztult, autentikus, megnyugtató… (fotó: szeretlekTEA)

Aki nem szereti a látszólagos rendetlenséget, azoknak jó hír: ha tea választás után továbbhaladnak leülni egy szinttel lejjebb, ott minden puritánabb. Ott az egyszerűség várja a látogatót – bár nem hallgathatom el, hogy valami rejtélyes okból kifolyólag itt is hever egy-kis tea itt-ott, amin megpihenhet a szemünk.

Kifele menet még vettem egy kis kínai zöld teát – ami amúgy egész más élmény, mint a japán zöld tea, amit kifejezetten nem kedvelek. Peti ráérzett a kíváncsiságomra, és még pár csodás illatmintával lepett meg: egy kis földesebb ízvilágú shu puer tea, friss oolong újdonságok Tajvanról… tiszta szerencse, hogy sürgősen indulnom kellett!

Különben azóta is ott szagolgatnám a teákat, ha erőszakkal el nem távolítanak… 🙂

Flying Bird Teahouse: 1072 Budapest, Nyár u. 10.

-> Tetszett? Olvass még több budapesti teaházról!


Szeretnéd megkapni a teás infókat, híreket és érdekességeket a postaládádba? Igen, szeretném!

Olvasd el ezeket is:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Értesítselek az újdonságokról?