Gyümölcs tea koffein tartalma

A gyümölcs tea koffein tartalma nulla.

A gyümölcs teák ugyanis nem a teacserje (Camellia sinensis) leveleiből készülnek (mint a fekete vagy a zöld tea), így nem tartalmaznak koffeint.

Két dologra azonban nagyon figyelj, ha gyümölcs teát vásárolsz magadnak:

1 – Gyümölcs tea vagy gyümölcsÖS tea?

Nem mindegy, hogy gyümölcs tea (pl. epres gyümölcs tea), vagy gyümölcsÖS tea kerül a kosaradba (pl. epres fekete tea).

A gyümölcs teák általában hibiszkuszt és aromákat tartalmaznak a gyümölcsdarabok mellett, míg a gyümölcsös teák ízesített fekete vagy zöld teák – ezek mindig tartalmaznak valamennyi koffeint.

Ha nem vagy biztos benne, melyikkel van dolgod, nézd meg az összetevők listáját!

APickwick „TEA WITH FRUIT” feliratú teái gyümölcsÖS teák, azaz fekete teát ízesítenek gyümölcs aromákkal – ez a tea tartalmaz koffeint!
A Pickwick „FRUIT TEA” feliratú gyümölcs teái nem tartalmaznak valódi teát (pl fekete tea, zöld tea), ezek valódi, koffeinmentes gyümölcs teák.

2 – Az egyetlen kivétel…

…a yerba maté tea!

Az egyetlen tea, amely NEM a teacserje leveleiből készül, és mégis koffeint tartalmaz, az a yerba maté tea. Az argentinok nemzeti itala nagyjából hasonló mennyiségű koffeint tartalmaz, mintha fekete teát főznél magadnak!

A maté tea a yerba maté leveleiből készül, így nem tekintjük gyümölcs teának. Előfordul azonban, hogy gyümölccsel ízesítve árulják.

Ha tehát kerülni szeretnéd a koffeint, semmilyen formában, és ízesítésben NE igyál maté teát vagy igazi teát – pl fekete tea, zöld tea, fehér tea, puer tea, oolong tea.

Várom a tapasztalataidat, hozzászólásodat!

❓ Te is tearajongó vagy? Add meg amail címed, hogy értesíthesselek az ínyencségekről! 🎁 Okés, jöhet! 🎁

Még ázik a teád. Addig olvasd el ezeket is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share This