Főoldal

A zöld tea hatásai és különlegességei

Milyen hatásai és mellékhatásai vannak a zöld teának? Milyen zöld teát válasszak magamnak és mikor igyam? Válaszok a leggyakoribb zöld teás kérdésekre.

Gyümölcs tea koffein tartalma

Vajon koffeinmentes a gyümölcstea? Csapdába eshetsz a teáddal, ha nem figyelsz erre a két dologra!

Mindfulness idézetek teázáshoz

Érkezz meg a jelenbe teázás közben az öt érzékszerv gyakorlattal, majd töprengj el egy idézeten: ez a mindfulness következő szintje.

Kézműves herbatea medalionok télire

Különleges herbatea medalionok Ioana Vasvari kézműves manufaktúrájából.

Egy hideg, esős napon meg lehet ölni valakit egy jó kis zöld teával

Nagy Dóri és Nagy Balázs működtetik a Teavolution teaboltot. Balázstól megtudtam többek között azt, hogy mi a közös a matcha teában és a japán kardban, hogyan jut el valaki a filteres Earl Grey teától a prémium teákig, mi alapján dönthetjük el, melyik évszakban milyen teát igyunk, és hogy milyen fergeteges különbségek vannak a Kínából és a Japánból érkező teás csomagok között.

Rooibos tea kisokos (és 4 ok, hogy megkóstold, amíg még megteheted)

A rooibos tea népszerűsége a világban ugrásszerűen nőtt meg az utóbbi évtizedben. Mitől ilyen kedvelt és keresett? Mik a hatásai és hogyan készítsük el?

Néha kicsit önzőnek kell lenni, és ezt lehet szépen csinálni – interjú Tardy Tamással

Mentális egészség és a magyar teavilág egy különös szeglete. Mi mindent ad egy teaház, egy teás közösség az embereknek?

Rosecha – mi ez az édeskés illat Japánból?

A rosecha egy fermentált japán tea - édes, desszertes aromái a specialty tea világban egészen egyedülállóvá teszik.

Egy palack relax – ittam a vadiúj, hűsítő és natúr nyugalomból

Calm Tea: 5 relax palack egy dobozban. (fotó: SzeretlekTea) Ha felrázod, habzik, de nem sör. Nem pezseg, nem édesített, nincs benne alkohol. Kiélesíti az érzékeidet…. és megnyugtat közben. Hogy éberen, de békével tehesd a dolgod. Mi ez? Elmesélem az elejétől. A...

Cold brew tea – recept hidegen áztatott teához

Hogyan készíts hidegen áztatott teát egy forró nyári napra? Fogj egy fél literes palackot, és tegyél bele egy evőkanál szálas teát. Ez lehet zöld tea, oolong, fekete, fehér, stb. Kísérletezz sokat, hogy megtaláld az igazit! Önts rá hideg vizet. Ez lehet csapvíz, de...

szeretlekTEA olvasók:
🤩  2 995 tea rajongó  🤩
(2023. július)

Kövess facebook-on is!

A herbateák vagy gyógyteák olyan teák, amelyek nem a teacserje leveleiből, hanem egyéb növények leveleiből, szárából, virágaiból készülnek. A legtöbb herbatea koffeinmentes, kivéve a maté teát.

A legnépszerűbbek között van a kamilla tea, csalán tea, menta tea és a rooibos tea is.

A valódi teák a teabokorról (Camelia sinensis) szedett levelekből készülnek. A feldolgozás módjától függ, hogy fekete tea, zöld tea, fehér tea, puerh tea vagy sárga tea lesz-e végül a levelekből.

Share This